Paardenbak beregening

 

Beregeningstechniek kan onder meer worden toegepast bij maneges, paardenbakken, paddocks, stapmolens e.d. om een te mulle ondergrond en stuifzand tegen te gaan.

Dit kunnen we doen op twee manieren door middel van sproeiers aan de zijkant van de bak of wat gewoon de voorkeur heeft van de meeste paardenbezitters is een eb en vloed bak. wij verzorgen hiervan de technische installatie. tevens hebben we een goed adres voor de aanleg hiervan.

Een te mulle ondergrond kost het paard onnodig veel energie en is niet optimaal voor de paardenbenen waardoor er een grotere kans op blessures bestaat. Stuifzand is onprettig voor mens en paard en zeker voor het ademhalingsgestel van het paard. Een stabiele ondergrond zorgt voor een optimale trainingsbodem.

Natuurlijk is dit systeem ook uitermate geschikt voor weilanden, om de groei van het gras te optimaliseren. Om niet steeds met slangen en sproeiers te hoeven slepen, wordt er een ondergrondse sproei installatie aangelegd welke op gezette tijden automatisch in werking treed.